RECEPT

Medena omaka iz aronije

Aronijo poznamo predvsem v sokovih ali marmeladah, iz plodov pa lahko pripravimo tudi različne omake in priloge.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Sveži plodovi aronije imajo precej trpek okus, kar marsikoga odvrne od uživanja. Predelana v sokove, marmelade in sirupe ali posušena za pripravo čaja ima nekoliko bolj mil in prijeten okus. Ker vsebuje obilico antioksidantov, vitaminov in mineralov, je izjemno cenjena pri ljudeh, ki prisegajo na zdravo prehrano, priporočljivo jo je uživati v manjših količinah.

Pri nas je kar dobra ponudba izdelkov iz aronije, priprave soka, marmelade ali sirupa pa se lahko lotimo tudi sami. Plodove lahko sušimo ali zamrznemo in jih pozneje uporabimo za pripravo čaja ali sladic. Uživamo jih na primer v muslijih ali jih zmešamo z navadnim jogurtom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije