RECEPT

Mešana zelenjava iz voka

Kitajska listnata zelenjava je najboljša presna, če jo že pražimo ali dušimo, naj bo to res na hitro.
Fotografija: Na hitro pražena zelenjava v voku FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Na hitro pražena zelenjava v voku FOTO: guliver/Getty Images

S kitajsko listnato zelenjavo popestrimo številne jedi, zlasti solate. Najboljša je presna, saj ima rahlo pikanten okus, ki spominja na gorčico. Odlična in za oko privlačna bo, če jo pripravimo kot samostojno solato. Mladi listi so različnih oblik in barv, tako da si lahko pri pripravi jedi damo duška. Ker prihaja iz Azije, se pogosto znajde tudi v jedeh iz voka.


Za te je značilno, da se sestavine le na hitro prepražijo, in tako tudi kitajska listnata zelenjava kljub toplotni obdelavi ohrani svežino. Lahko jo uporabimo v prilogah, pri čemer jo le na hitro in nežno podušimo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije