RECEPT

Namaz iz leče in suhih paradižnikov

Za bogatejši okus dodamo kapre, zato nam jedi ni treba dodatno soliti.
Fotografija: FOTO: Alenka Kociper
Odpri galerijo
FOTO: Alenka Kociper

Namaz iz konzerviranih stročnic pripravimo v le nekaj minutah, malo dlje bo trajalo, če jih moramo prej skuhati. V tem primeru je prava izbira leča, ki je kuhana zelo hitro, rdeča že v desetih minutah, rjava in črna pa se kuhata nekoliko dlje.


Če bomo dodajali suhe paradižnike in kapre, nam jedi ni treba dodatno soliti, saj sta omenjeni dve sestavini praviloma zelo slani. Če nimamo blenderja, lahko namaz zmeljemo tudi s paličnim mešalnikom, le v dovolj veliki posodi ga moramo mleti. Pripravimo lahko povsem gladkega ali pa pustimo grobo strukturo z večjimi koščki.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije