Posebna praznična priloga
Ne zamudite priloge Okusi decembra
Odpri galerijo
Osmega decembra vas bo v nabiralnikih in trafikah čakala kulinarična priloga, posvečena sezonskemu uživanju, Okusi decembra. V Nedelu in Slovenskih novicah.
In o čem bomo pisali? Igor Jagodic iz odlične ljubljanske restavracije Strelec, ki so ga v torek razglasili za chefa leta po izboru vodnika Gault & Millau, nam bo pokazal, kaj je to kuharska magija: krožnike, vredne slovesne praznične mize, bo sestavljal iz treh najbolj običajnih, najbolj dostopnih kosov mesa. Imate raje ribe? Ni problem: v koprski Capri bodo enako naredili za ta segment.
Naučili vas bomo delati potico (ta pač ne sme manjkati), šarkelj in torto z okusom po decembru – ampak tako, da ne bo nikomur spodrsnilo. Za to bosta Tjaša in Blaž (Midva kuhava) s svojimi izčrpnimi in jasnimi navodili.Še en kolač imamo za vas in ta bo opremljen z videovsebino: z nami ga je pripravljala Ema Zupan (Emazing Creations), ki nas je poleti osupnila in navdušila s svojimi prekrasnimi tortami.
Najboljša slovenska poznavalka divje hrane in njenih učinkovin Katja Rebolj je prevzela odgovorno nalogo drobnega peciva: brez tega ni decembra, ampak takega, kot ga je spekla ona, še niste jedli. Vsako leto vam poskušamo odpreti oči za naravo, za okolico, za letni čas in letos bo za to poskrbela Katja.
Seveda pa v decembru niso vse samo veličastne večerje in drage sestavine: največkrat je naša zadrega v tem, da je veliko obiskov, mi pa že malce utrujeni od vse te kuharije, priprav, pospravljanja. Mirjam Grilc, ki si za nas izmisli največ čisto novih receptov, se je zagnala v razmišljanje, kako bi človek čim bolj domiselno izkoristil pekač za mafine.
Tekoči del? Še en video, in sicer bomo pripravljali vroče napitke, tokrat z mojstri iz Playe. Iz Decembrskih okusov pa boste razbrali tudi, kako kombinirati hrano in vino, spoznali praznični utrip na ugledni tradicionalni domačiji z gostilno, kjer nas bodo spomnili na nostalgične stare čase, h katerim nam vedno uhaja misel, ko se poslavljamo od starega in snujemo novo.
In o čem bomo pisali? Igor Jagodic iz odlične ljubljanske restavracije Strelec, ki so ga v torek razglasili za chefa leta po izboru vodnika Gault & Millau, nam bo pokazal, kaj je to kuharska magija: krožnike, vredne slovesne praznične mize, bo sestavljal iz treh najbolj običajnih, najbolj dostopnih kosov mesa. Imate raje ribe? Ni problem: v koprski Capri bodo enako naredili za ta segment.
Naučili vas bomo delati potico (ta pač ne sme manjkati), šarkelj in torto z okusom po decembru – ampak tako, da ne bo nikomur spodrsnilo. Za to bosta Tjaša in Blaž (Midva kuhava) s svojimi izčrpnimi in jasnimi navodili.Še en kolač imamo za vas in ta bo opremljen z videovsebino: z nami ga je pripravljala Ema Zupan (Emazing Creations), ki nas je poleti osupnila in navdušila s svojimi prekrasnimi tortami.
Najboljša slovenska poznavalka divje hrane in njenih učinkovin Katja Rebolj je prevzela odgovorno nalogo drobnega peciva: brez tega ni decembra, ampak takega, kot ga je spekla ona, še niste jedli. Vsako leto vam poskušamo odpreti oči za naravo, za okolico, za letni čas in letos bo za to poskrbela Katja.
Seveda pa v decembru niso vse samo veličastne večerje in drage sestavine: največkrat je naša zadrega v tem, da je veliko obiskov, mi pa že malce utrujeni od vse te kuharije, priprav, pospravljanja. Mirjam Grilc, ki si za nas izmisli največ čisto novih receptov, se je zagnala v razmišljanje, kako bi človek čim bolj domiselno izkoristil pekač za mafine.
Tekoči del? Še en video, in sicer bomo pripravljali vroče napitke, tokrat z mojstri iz Playe. Iz Decembrskih okusov pa boste razbrali tudi, kako kombinirati hrano in vino, spoznali praznični utrip na ugledni tradicionalni domačiji z gostilno, kjer nas bodo spomnili na nostalgične stare čase, h katerim nam vedno uhaja misel, ko se poslavljamo od starega in snujemo novo.