KVAŠENO TESTO

Nežno kot dojenčkova ritka

Da bi bil vaš trud poplačan, si pri pripravi kvašenega testa vzemite dovolj časa in potrpljenja
Fotografija: FOTO: Nataliia Sirobaba/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Nataliia Sirobaba/Getty Images

Instantnih rešitev pri kvašenem testu ni, zato si vzemimo čas in se oborožimo s potrpežljivostjo. V kuhinji naj bo toplo, okna zaprta, da se testo ne bo prehladilo, kot so govorile naše babice in danes govorimo tudi mi. Sestavine, ki jih bomo uporabili, naj bodo sobne temperature. In treba je gnesti, močno, dolgo, da se gluten razbije, to namesto nas sicer zlahka in v le petih minutah opravi kuhinjski robot, a kaj ko je čutiti testo pod prsti, ga oblikovati v mehko dišečo kepo, iz katere bodo potem nastali čudoviti krofi, kifeljčki, polnjeni z marmelado, čokolado ali pršutom in sirom, slastne žemljice ali pa kraljica potica, nekaj najlepšega. Bolj ko ga mesimo, bolj prožno postaja, videti je kot dojenčkova ritka. Nešteto receptov je za kvašene dobrote, mi vam ponujamo tri, zavihajte rokave in se z obilico potrpljenja in dobre volje lotite dela. Zagotovo bo uspelo!


FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images


FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije