SLASTNO

Nina Rus Turuk: poletna pica

Ko se doma lotim peke pic, je vsaka obložena drugače, pravi.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Kranjčanka Nina Rus Turuk je zaposlena v Skupini Žito in Podravki Slovenija, kjer vestno skrbi za odnose z javnostjo. Ko smo jo prosili, naj z nami deli enega najljubših receptov, je v roke takoj vzela moko v legendarni pikasti embalaži. Iz tiste pirine moke, ki je med slovenskimi posebnimi vrstami moke najbolj prodajana in zato letos nosi oznako no. 1, ter iz moke pražit je pripravila voljno testo za pico.

Nina Rus Turuk FOTO: Špela Ankele
Nina Rus Turuk FOTO: Špela Ankele

Zanimivo: Nina Rus Turuk je pri pripravi testa uporabila tehtnico, saj je za Okuse stehtala moko, sol in tudi vodo, ki se v receptih največkrat odmeri v mililitrih. In nadev? Tega je Kranjčanka poletno obarvala in dodala: »Ko se doma lotim peke pic, je vsaka obložena drugače. Tudi vi se lahko poigrate tako, kot vam narekujeta trenutni navdih in vsebina hladilnika. Poleti se mi zdi naravnost imenitno, če na pico narežete tisto, kar je zraslo na domačem vrtu ali kar se najde med izdelki našega podjetja.«



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije