RECEPT

Odličen recept za krompirček s sodo bikarbono

Krompirček, ki to ni, na turški način.
Fotografija: Krompirček s sodo bikarbono. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Krompirček s sodo bikarbono. FOTO: osebni arhiv

Ocvrti krompir dobro poznamo in veliko uporabljamo, obstaja pa več načinov priprave in izboljšanja navadnega recepta. Turki ga pripravijo s sodo bikarbono in ga imenujejo krompirček, čeprav krompirja tu ni. Poglejmo recept.

Sestavine: 2 jajci, 2 žlici jogurta, 2 žlici olja, 1 žlička soli, 3 kozarci moke, desertna žlica sode bikarbone, četrtina kozarca limoninega soka

Priprava: Iz vseh sestavin zamesimo testo. Če bo lepljivo, dodamo še malce moke. Na sodo bikarbono stisnemo limono, saj v stiku s kislim ustvarja mehurčke in testo naredi rahlo. Razvaljamo na debelino pol cm, narežemo poljubno velike koščke in jih ocvremo v srednje vročem olju.

Krompirčki so lahko poljubne oblike. FOTO: osebni arhiv
Krompirčki so lahko poljubne oblike. FOTO: osebni arhiv

Afiyet olsun (Dober tek)!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije