RECEPT

Odlične račje prsi z dušenim rdečim zeljem in kostanjevim pirejem

Sommelierka Mira Šemić ob jedi priporoča lažje rdeče vino.
Fotografija: Priprava jedi 3 FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Priprava jedi 3 FOTO: Špela Ankele

Za praznik vina je z nami še en recept z račko in zeljem v glavni vlogi. Pripravil ga je mladi Klemen Hriberšek, ki se že skoraj dve leti suka v kuhinji ljubljanske restavracije Hiša pod gradom. Kot je povedal, ga je po srednji šoli pot kar nekako spontano odnesla v kuhinjo, tam pa ga je hitro zagrabila ustvarjalna kuharska žilica. »Največ sem se naučil od sodelavcev, ki so bili svoje kuharsko znanje pripravljeni deliti z menoj, poleg tega pa redno obiskujem tečaje in izobraževanja,« je povedal Klemen Hriberšek, kuharski samouk. Ko ga vprašamo, kakšne jedi najraje kuha, pove, da rad preizkuša nove recepte. Tak je tudi njegov predlog za martinovo pojedino – malo drugače pripravljena račka, ki jo dopolnita kostanjev pire in omaka, v katero poleg vina zaide še malo višnjevega kompota!



Priprava jedi 4 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 4 FOTO: Špela Ankele

jed
jed

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije