RECEPT

Ohrovt s krompirjem

Iz ohrovta pripravimo omake in prikuhe, lahko tudi juhe, s kodrastimi listi pa popestrimo svežo solato.
Fotografija: Ohrovt s krompirjem FOTO: Alenka Kociper
Odpri galerijo
Ohrovt s krompirjem FOTO: Alenka Kociper

Ohrovt je vrtnina, ki se pri nas kar pogosto znajde na mizi. Pripravljamo ga na podobne načine kot zelje. Dodajamo ga k pisanim enolončnicam, iz njega pripravimo priloge h glavnim jedem. Lahko ga kuhamo ali dušimo, seveda je okusen tudi surov. Lepi kodrasti listi bodo popestrili pisano mešano solato.


Skuhamo ga s krompirjem, čim bolj gosto, da nastane okusna enolončnica, ki je lahko samostojna jed ali priloga k mesu, lahko pa vanjo narežemo klobaso ali prepečeno slanino. Ohrovt ima značilen okus in ne potrebuje veliko začimb, dovolj bo le sol, morda malo popra in, kot pri drugih kapusnicah, ščepec kumine. Če ne marate cele, pogoljufajte z mleto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije