RECEPT
Ohrovt z mletim mesom
Mleto meso pogosto uporabimo v kombinaciji s kapusnicami, denimo v sarmah s kislim zeljem ali s svežim ohrovtom.
Odpri galerijo
Iz ohrovta pripravimo izvrstne zelenjavne ali mesne enolončnice, okusen je dušen ali kuhan, privoščimo si tudi surovega. Pogosto je v družbi z mesom, tako kot sarme iz kislega zelja jih pripravimo iz ohrovta. Sarme bomo lažje zvijali, če liste prej na hitro prevremo, da se zmehčajo.
Malo posebna je jed iz našega recepta, kjer dušeno mleto meso z na trakove narezanim ohrovtom postrežemo v skodelicah iz svežih ohrovtovih listov. Če uživamo surovega, vzemimo mlade, mehkejše liste, trda, zadebeljena rebra iz sredine listov pa odstranimo.
Za 4 osebe:
1 majhna glava ohrovta
300 g mletega mesa
1 čebula
2 stroka česna
2 žlici paradižnikove omake
sol, poper
Ohrovt očistimo, razdelimo na liste. Štiri lepe prihranimo, druge narežemo na trakove. Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Dodamo mleto meso, dobro premešamo in dušimo 10 minut. Potem dodamo paradižnikovo omako, solimo in popramo ter dušimo še približno pol ure. Medtem v slani vodi skuhamo narezan ohrovt. Precejenega zmešamo s polovico mletega mesa. Na krožnike položimo sveže liste in nanje nadevamo najprej ohrovt z mesom in na koncu še žlico mesa.
1 majhna glava ohrovta
300 g mletega mesa
1 čebula
2 stroka česna
2 žlici paradižnikove omake
sol, poper
Ohrovt očistimo, razdelimo na liste. Štiri lepe prihranimo, druge narežemo na trakove. Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Dodamo mleto meso, dobro premešamo in dušimo 10 minut. Potem dodamo paradižnikovo omako, solimo in popramo ter dušimo še približno pol ure. Medtem v slani vodi skuhamo narezan ohrovt. Precejenega zmešamo s polovico mletega mesa. Na krožnike položimo sveže liste in nanje nadevamo najprej ohrovt z mesom in na koncu še žlico mesa.
Malo posebna je jed iz našega recepta, kjer dušeno mleto meso z na trakove narezanim ohrovtom postrežemo v skodelicah iz svežih ohrovtovih listov. Če uživamo surovega, vzemimo mlade, mehkejše liste, trda, zadebeljena rebra iz sredine listov pa odstranimo.