RECEPT

Ohrovtova krepka juha

Uporabimo lahko cele liste, poškodovane in trde dele odstranimo; mlade liste si privoščimo sveže
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Ohrovt je čudovita zimska zelenjava, iz katere pripravimo zlasti juhe, enolončnice, priloge pa tudi glavne jedi. Pripravljamo ga podobno kot zelje in druge kapusnice, iz velikih zdravih listov lahko naredimo zavitek z mesnim, zelenjavnim ali žitnim nadevom. V ta namen je liste dobro prej blanširati, saj jih bomo tako lažje zvijali. Uporabni so celi listi, tudi rebra, razen če so res zelo trda in olesenela.


Ohrovt se dobro izkaže tudi v narastkih, lazanjah, musakah in drugih jedeh iz pečice. Seveda pa je okusen in najbolj zdrav surov, a je za to bolje uporabiti mlade, mehkejše liste. Naredimo ga v solati, podobno kot zelje, ali ga dodajamo k mešanim solatam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije