Okra s paradižnikom (RECEPT)

Zanimiva zelenjava redko zaide na naše krožnike; ima nežen, nevpadljiv okus, ki spominja na jajčevce.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Pri nas okra ali bamija ni prav znana, pogosto pa jo uporabljajo v Bosni, najdemo jo tudi v grški, italijanski in španski kuhinji, uporabljajo jo v Indiji, Iranu, Iraku, Turčiji in ponekod v Afriki. Po okusu spominja na jajčevec, kuhamo lahko cele stroke, če jih narežemo, bo pri kuhanju izločila sluz, s katero bo zgostila jed, zato je primerna za enolončnice in omake, v katere jo lahko dodajamo tudi zmleto, kot gostilo.


Zanimivo je, da nabiramo in uživamo še ne povsem zrele stroke, to je takrat, ko so čvrsti na otip in živo zelene barve. Zreli stroki postanejo, podobno kot pri fižolu, nitkasti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij