OKUSI
Olga Bukovec, vodja kuhinje z izjemnimi recepti
Pet stvari, ki so vedno v vašem hladilniku? Sir, smetana, slanina, jogurt, maslo.
Odpri galerijo
Vodja kuhinje v Gostilni Lovenjak, ki je del Lovenjakovega dvora v Polani, je izkušena kuharica, ki s svojim bogatim znanjem pripravlja prekmurske dobrote in morske specialitete. Vsako leto organizirajo paprikašijado, kjer aktivno sodeluje. Uporablja veliko začimb in zelenjave z domačega vrta, tako da so jedi še bolj prepoznavne in okusnejše, za kuhanje pa ima na voljo tudi izdelke domače žganjarne St. Stefan, ki je pestro ponudbo Lovenjakovega dvora naredila še bolj vabljivo. Gostilna je poznana po prekrasni terasi pod več kot stoletno brajdo. V zimskem času Olga Bukovec pripravlja domače koline in suhe mesnine. Njena velika ljubezen je delo na domačem vrtu, kjer goji rože, na prvem mestu pa je gobarjenje.
Pet stvari, ki so vedno v vašem hladilniku? Sir, smetana, slanina, jogurt, maslo.
Idealna hrana? Pripravljena na star, domač način.
Najljubša restavracija? Lovenjak, Polana pri Murski Soboti.
Gastronomski luksuz, brez katerega ne morete? Jadranski jastog.
Običajen zajtrk? Kruh z maslom, kava.
Kava ali čaj? Oboje.
Alkoholna pijača? Vino.
Brezalkoholna pijača? Cedevita.
Najljubša delikatesa? Prekmurska domača šunka.
Čokolada ali sadje? Sadje.
Sladko ali slano? Sladko.
Začimba? Timijan.
Najljubše slovensko belo in rdeče vino? Chardonnay in cabernet sauvignon.
Najljubša ozimnica? Višnjev doma vloženi kompot.
Najljubše meso? Piščančje.
Najljubša riba? Smuč in ščuka.
Česa ne jeste? Rib iz pločevink.
Nujen kuhinjski pripomoček? Nož, vilice, kuhalnica.
Prekmurske dobrote in morske specialitete!
Pljučni file narežemo na 4 enake steake. Na sredini vsakega naredimo zarezo in jo nadevamo z jurčkovo omleto. To pripravimo tako, da jurčke prepražimo na olju in dodamo dve jajci ter naredimo omleto. Nadevan steak solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Narahlo popečemo v ponvi. Na isti maščobi, v kateri smo pripravili steake, prepražimo 2 jurčka, zalijemo z mesno osnovo, ki ji dodamo rdeče vino, in steake položimo nazaj v jurčkovo omako. Dušimo 15 minut. Steak serviramo tako, da ga damo na krožnik, prelijemo z jurčkovo omako in pokapamo s kislo smetano.
Za 4 osebe:
810 dag uležanega pljučnega fileja
2 jajci
4 jurčki (narezani na kocke)
sol, poper, gorčica
1 dl rdečega vina
mesna jušna osnova
Pet stvari, ki so vedno v vašem hladilniku? Sir, smetana, slanina, jogurt, maslo.
Idealna hrana? Pripravljena na star, domač način.
Najljubša restavracija? Lovenjak, Polana pri Murski Soboti.
Gastronomski luksuz, brez katerega ne morete? Jadranski jastog.
Običajen zajtrk? Kruh z maslom, kava.
Kava ali čaj? Oboje.
Alkoholna pijača? Vino.
Brezalkoholna pijača? Cedevita.
Najljubša delikatesa? Prekmurska domača šunka.
Čokolada ali sadje? Sadje.
Sladko ali slano? Sladko.
Začimba? Timijan.
Najljubše slovensko belo in rdeče vino? Chardonnay in cabernet sauvignon.
Najljubša ozimnica? Višnjev doma vloženi kompot.
Najljubše meso? Piščančje.
Najljubša riba? Smuč in ščuka.
Česa ne jeste? Rib iz pločevink.
Nujen kuhinjski pripomoček? Nož, vilice, kuhalnica.
Prekmurske dobrote in morske specialitete!
Pljučni file narežemo na 4 enake steake. Na sredini vsakega naredimo zarezo in jo nadevamo z jurčkovo omleto. To pripravimo tako, da jurčke prepražimo na olju in dodamo dve jajci ter naredimo omleto. Nadevan steak solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Narahlo popečemo v ponvi. Na isti maščobi, v kateri smo pripravili steake, prepražimo 2 jurčka, zalijemo z mesno osnovo, ki ji dodamo rdeče vino, in steake položimo nazaj v jurčkovo omako. Dušimo 15 minut. Steak serviramo tako, da ga damo na krožnik, prelijemo z jurčkovo omako in pokapamo s kislo smetano.
Za 4 osebe:
810 dag uležanega pljučnega fileja
2 jajci
4 jurčki (narezani na kocke)
sol, poper, gorčica
1 dl rdečega vina
mesna jušna osnova