RECEPT
Palačinke z jagodami
V tem letnem času slastni rdeči sadeži na domačih vrtovih sicer še ne zorijo, lahko pa jih že kupimo na tržnici ali v trgovini.
Odpri galerijo
Jagode so sicer sadež poletja, a za nestrpneže prve rdečeličnice trgovci že ponujajo. Ni je čez svežo čvrsto jagodo brez vseh dodatkov, porečete, vendar nadvse okusno popestrijo različne jedi, zlasti sladice. Predvsem poleti jih bomo veliko predelali, saj jih bo v izobilju in jih ne bo mogoče vseh pojesti svežih.
Zdaj, ko si jih morda privoščimo le za vzorec, bodo najboljše sveže, če so le dovolj sladke in aromatične: odlično se ujamejo s skuto, jogurtom in kislo smetano, v našem receptu jim družbo v palačinkah dela maskarpone.
Za 4 osebe:
100 g moke
1 jajce
1 dcl mleka
1 dcl vode
olje, sol
150 g maskarpone sira
0,5 lončka čvrstega jogurta
250 g svežih jagod
sladkor v prahu
šopek sveže mete
Iz moke, jajca, mleka in vode zmešamo testo za palačinke. Solimo in premešamo. V skledi z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo maskarpone, jogurt, po želji dodamo žlico sladkorja in premešamo. Jagode očistimo, operemo in posušimo. Narežemo jih na drobne kose, nekaj jih pustimo za okrasitev. Spečemo palačinke, jih namažemo s kremo, potresemo s koščki jagod in zvijem. Na krožniku jih potresemo s sladkorjem v prahu, okrasimo z jagodami in lističi mete.
100 g moke
1 jajce
1 dcl mleka
1 dcl vode
olje, sol
150 g maskarpone sira
0,5 lončka čvrstega jogurta
250 g svežih jagod
sladkor v prahu
šopek sveže mete
Iz moke, jajca, mleka in vode zmešamo testo za palačinke. Solimo in premešamo. V skledi z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo maskarpone, jogurt, po želji dodamo žlico sladkorja in premešamo. Jagode očistimo, operemo in posušimo. Narežemo jih na drobne kose, nekaj jih pustimo za okrasitev. Spečemo palačinke, jih namažemo s kremo, potresemo s koščki jagod in zvijem. Na krožniku jih potresemo s sladkorjem v prahu, okrasimo z jagodami in lističi mete.
Zdaj, ko si jih morda privoščimo le za vzorec, bodo najboljše sveže, če so le dovolj sladke in aromatične: odlično se ujamejo s skuto, jogurtom in kislo smetano, v našem receptu jim družbo v palačinkah dela maskarpone.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Dnevna rutina