RECEPT
Panakota z borovničevim prelivom
Okusno za poletne dni.
Odpri galerijo
Za 4 osebe:
300 g borovnic
0,5 l mleka
0,5 l smetane za kuhanje
150 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
1 vrečka oziroma listič želatine
Želatino pomešamo z malo vode in pustimo, da nabrekne. Medtem zavremo mleko in smetano, ki smo jima dodali sladkor in vaniljev sladkor. Dve žlici ga pustimo za sadni preliv. Vre naj minuto ali dve. Odstavimo, pustimo, da se malo ohladi, in dodamo želatino. Zmes mešamo, dokler se želatina ne stopi. Maso nalijemo v skodelice, ki smo jih oplaknili s hladno vodo. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč. Borovnice na hitro pokuhamo z dvema žlicama sladkorja. Malo ohladimo in prelijemo po strjenki.
300 g borovnic
0,5 l mleka
0,5 l smetane za kuhanje
150 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
1 vrečka oziroma listič želatine
Želatino pomešamo z malo vode in pustimo, da nabrekne. Medtem zavremo mleko in smetano, ki smo jima dodali sladkor in vaniljev sladkor. Dve žlici ga pustimo za sadni preliv. Vre naj minuto ali dve. Odstavimo, pustimo, da se malo ohladi, in dodamo želatino. Zmes mešamo, dokler se želatina ne stopi. Maso nalijemo v skodelice, ki smo jih oplaknili s hladno vodo. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč. Borovnice na hitro pokuhamo z dvema žlicama sladkorja. Malo ohladimo in prelijemo po strjenki.