RECEPT
Paprika z jajci
Okusen in za oko privlačen zajtrk pripravimo iz jajc, ki jih spečemo v obroču iz paprike.
Odpri galerijo
Paprika je pri nas izjemno priljubljena zelenjava, ki jo lahko kupimo vse leto, čeprav seveda nestrpno čakamo tisto z domačega vrta. Uživamo svežo ali v številnih kuhanih, pečenih ali dušenih jedeh, ki jih paprika dopolnjuje, v mnogih prevzame tudi glavno vlogo.
Odlično se ujame s paradižnikom, denimo v solati in satarašu, še ena zmagovalna kombinacija so polnjene paprike s sladko paradižnikovo omako. Slednje pripravimo na različne načine, nadevamo jih lahko z mesom in rižem, s skuto, stročnicami in žiti, možnosti je res veliko.
Za 4 osebe:
2 večji papriki
8 jajc
0,5 kg češnjevega paradižnika
4 velike rezine slanine ali pršuta
sol, poper, olje
peteršilj
Paprike narežemo na osem za dober centimeter debelih kolobarjev in jih očistimo semen. Slanino ali pršut narežemo na osem kosov. V ponev položimo papriko, na sredino damo slanino in jo malce popečemo, nanjo ubijemo po eno jajce. Pečemo na srednjem ognju, potem ponev za minuto pokrijemo, da se speče še rumenjak. Solimo, popramo in okrasimo s peteršiljem. Postrežemo s paradižnikom.
2 večji papriki
8 jajc
0,5 kg češnjevega paradižnika
4 velike rezine slanine ali pršuta
sol, poper, olje
peteršilj
Paprike narežemo na osem za dober centimeter debelih kolobarjev in jih očistimo semen. Slanino ali pršut narežemo na osem kosov. V ponev položimo papriko, na sredino damo slanino in jo malce popečemo, nanjo ubijemo po eno jajce. Pečemo na srednjem ognju, potem ponev za minuto pokrijemo, da se speče še rumenjak. Solimo, popramo in okrasimo s peteršiljem. Postrežemo s paradižnikom.
Odlično se ujame s paradižnikom, denimo v solati in satarašu, še ena zmagovalna kombinacija so polnjene paprike s sladko paradižnikovo omako. Slednje pripravimo na različne načine, nadevamo jih lahko z mesom in rižem, s skuto, stročnicami in žiti, možnosti je res veliko.