Pašteta iz tunine (RECEPT)
Je najbolj preprosta za pripravo, saj je ni treba toplotno obdelati.
Odpri galerijo
Kadar se nam zahoče paštete, pa je nimamo, imamo pa konzervo tunine, iz nje pripravimo imeniten namaz. Osnovi, torej tunini, poljubno, po okusu dodajamo druge sestavine, poper ali čili, če želimo ostro jed, pa sveža zelišča, na primer peteršilj in drobnjak, lahko različna semena, na primer sončnična ali sezam.
Da se bo pašteta bolje mazala in ne bo presuha, ji dodamo maščobo, maslo, oljčno olje, tudi kremni sir. Dodamo lahko nekaj kapljic limonovega soka. Če imamo več lačnih jedcev in le eno konzervo tunine, namazu dodajmo stročnice v zrnu, na primer čičeriko ali fižol.
Za 4 osebe:
1 konzerva tunine (200 g)
2 fileta inčuna
1 strok česna
1 žlica grškega jogurta
1 rezina masla
sveži peteršilj
za noževo konico čilija
V blender stresemo tunino in inčuna. Česen olupimo in sesekljamo, prav tako peteršilj. Stresemo k tunini in dodamo maslo ter zmeljemo v čim bolj gladko zmes. Nadevamo v skledo, po okusu dodamo čili in po potrebi solimo. Dobro premešamo in na koncu na roke nežno vmešamo grški jogurt. Postrežemo v servirni skodelici s črnim kruhom, ki ga lahko popečemo. Ostanek spravimo v dobro zaprt kozarček in hranimo v hladilniku, vendar ne več kot tri dni.
1 konzerva tunine (200 g)
2 fileta inčuna
1 strok česna
1 žlica grškega jogurta
1 rezina masla
sveži peteršilj
za noževo konico čilija
V blender stresemo tunino in inčuna. Česen olupimo in sesekljamo, prav tako peteršilj. Stresemo k tunini in dodamo maslo ter zmeljemo v čim bolj gladko zmes. Nadevamo v skledo, po okusu dodamo čili in po potrebi solimo. Dobro premešamo in na koncu na roke nežno vmešamo grški jogurt. Postrežemo v servirni skodelici s črnim kruhom, ki ga lahko popečemo. Ostanek spravimo v dobro zaprt kozarček in hranimo v hladilniku, vendar ne več kot tri dni.
Da se bo pašteta bolje mazala in ne bo presuha, ji dodamo maščobo, maslo, oljčno olje, tudi kremni sir. Dodamo lahko nekaj kapljic limonovega soka. Če imamo več lačnih jedcev in le eno konzervo tunine, namazu dodajmo stročnice v zrnu, na primer čičeriko ali fižol.