RECEPT

Pečen brancin s krompirjem, kot ga še niste poskusili

Riba se bo v cvrtniku na vroč zrak prav tako lepo zapekla, kot če bi jo cvrli v olju ali pekli v pečici.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Priprava hrane v cvrtniku na vroč zrak je silno preprosta. Kose živil po navodilih zložimo v košaro za cvrtje, jo vstavimo v aparat, nastavimo ustrezno temperaturo in čas oziroma program za pečenje in počakamo, da se jed pripravi. Edina pomanjkljivost aparata, če lahko tako rečemo, je njegova velikost.


Naenkrat namreč lahko pripravimo le obrok za dva, tako da se je pri pripravi obroka za štiričlansko družino treba malce znajti. Zato recimo ribam, ki bi jih v pečici pekli z glavo vred, to odstranimo, da prihranimo prostor.

Če pečemo ribo s krompirjem za vso družino, pa bomo to morali narediti v dveh etapah, preden bomo jed postregli, pa jo na hitro pogrejemo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije