RECEPT
Pečen piščanec s kašo
Podobno kot riž jo pripravimo na praženi čebuli, poseben okus ji bodo dale suhe slive.
Odpri galerijo
Prosena kaša je lahko sladka ali slana. Za zajtrk ali večerjo jo pripravimo kuhano in zmešano s suhimi slivami ali drugim sadjem, za kosilo pa jo pripravimo kot rižoto z zelenjavo in ji dodamo pečeno meso pa tudi suho sadje, na primer suhe slive, ki bodo jedi dale poseben okus. Za kašoto jo lahko skuhamo posebej, lahko pa jo dodamo dušeni zelenjavi in zalijemo z vodo, razmerje naj bo podobno kot pri rižu, dve skodelici vode na skodelico kaše. Kuhamo počasi, pripravljena bo najpozneje v petnajstih minutah.
4 piščančja bedra
8 rezin slanine
1 čebula
2 stroka česna
sol, poper, olje
1 skodelica suhih sliv
Bedrom odstranimo kožo in jih prerežemo ter solimo in popramo. V ponvi segrejemo olje in na njem z vseh strani popečemo meso. Pečemo deset ali petnajst minut. Potem vsak kos ovijemo v slanino in spnemo z zobotrebcem. Vrnemo v ponev in pečemo še slabe pol ure pri zmerni temperaturi, vmes obrnemo. Proseno kašo dobro operemo in skuhamo v slani vodi. Medtem olupimo česen in čebulo in ju drobno sesekljamo. Na olju najprej svetlo prepražimo čebulo, nato česen, dodamo kašo, ki smo jo dobro odcedili. Dodamo še suhe slive, ki smo jih pol ure namakali v mlačni vodi, in premešamo. Kašo nadevamo na krožnike v kupčkih in nanje položimo meso.
Za 4 osebe:
1 skodelica prosene kaše4 piščančja bedra
8 rezin slanine
1 čebula
2 stroka česna
sol, poper, olje
1 skodelica suhih sliv
Bedrom odstranimo kožo in jih prerežemo ter solimo in popramo. V ponvi segrejemo olje in na njem z vseh strani popečemo meso. Pečemo deset ali petnajst minut. Potem vsak kos ovijemo v slanino in spnemo z zobotrebcem. Vrnemo v ponev in pečemo še slabe pol ure pri zmerni temperaturi, vmes obrnemo. Proseno kašo dobro operemo in skuhamo v slani vodi. Medtem olupimo česen in čebulo in ju drobno sesekljamo. Na olju najprej svetlo prepražimo čebulo, nato česen, dodamo kašo, ki smo jo dobro odcedili. Dodamo še suhe slive, ki smo jih pol ure namakali v mlačni vodi, in premešamo. Kašo nadevamo na krožnike v kupčkih in nanje položimo meso.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
21:00
Po francosko je zdravo