RECEPT

Pečena pesa s feto

V hladnih dneh se bodo prilegle vroče krepke juhe iz gomoljnic in korenovk, te lahko pripravimo tudi kot solato ali prilogo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Počasi prehajamo na jesenske jedilnike, katerih odlična osnova so gomoljnice in korenovke. V hladnih dneh se najbolj priležejo v juhah in enolončnicah, lahko jih tudi pečemo ali dušimo. Rdečo peso običajno uživamo kuhano, navadno kot solato. Za spremembo jo specimo v pečici, okusna in najbolj zdrava je presna.


V pečici lahko pripravimo korenje, črno in belo redkev, tudi krompir in repo. Okusna je popečena mešana jesenska zelenjava. Da obogatimo okus, ji dodamo mladi sir in svežo zelenjavo, na primer zeleno solato ali rukolo, lahko pa jo tudi malce bolj začinimo, na primer s česnom ali čilijem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije