OKUSI

Pečena postrv

V alufoliji hrano kuhamo ali pečemo, vendar si to privoščimo le občasno, saj se pri tem izloča nevaren aluminij.
Fotografija: Ribe se v foliji lepše spečejo. FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Ribe se v foliji lepše spečejo. FOTO: Guliver/Thinkstock

Čeprav strokovnjaki že nekaj časa opozarjajo na škodljivost priprave hrane v alufoliji, si tu in tam privoščimo katero na ta način pripravljeno dobroto. Denimo pečene ribe ali jabolka, na pikniku pa v folijo zavit krompir pečemo kar v žerjavici. Krompir bo lepo enakomerno pečen in ne bo umazan od žerjavice. V folijo zavito hrano lahko tudi kuhamo, denimo štruklje. Folija dobro prevaja toploto, zato so jedi v njej prej pečene oziroma kuhane, dobro pa ohranijo tudi svoj okus. Hrane zato ni treba dodatno soliti, dodamo le preostale poljubne začimbe. Za pripravo potrebujemo tudi manj maščobe. S tega vidika je takšna priprava hrane zdrava, vendar folija žal izloča aluminij, ki pa je organizmu škodljiv.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije