RECEPT

Pečena špinača s sirom

Priprava te listnate zelenjave je preprosta, odlično se ujame s smetano ali sirom.
Fotografija: FOTO: GettyImages
Odpri galerijo
FOTO: GettyImages

Špinačo oziroma špinačnice pripravljamo podobno, običajno kot omako, ki jo postrežemo s pire krompirjem. Špinača gre zelo dobro s smetano ali sirom kot v našem današnjem receptu. Pečeno s feto lahko ponudimo kot samostojno jed za kosilo ali večerjo ali pa kot prilogo k mesu, zraven se poda solata.

Za bolj nasiten obrok dodamo jajce, trdo kuhano ali pečeno na oko. Nepogrešljiv dodatek špinači je česen, ki ga na hitro prepražimo. Špinača je enostavna za pripravo, če jo sproti spravljamo v zamrzovalnik, jo bomo s pridom uporabljali vso zimo. Pri plazeči špinači uporabimo le liste, stebelca zavržemo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije