RECEPT

Pečena zimska zelenjava

Gratiniran brstični ohrovt je odlična samostojna jed ali priloga k mesu, krompirju, rižu.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Pozimi nam prijajo tople jedi. Namesto večnih enolončnic, ki so najbolj priljubljene pa tudi najbolj enostavne za pripravo, si kdaj pa kdaj vzemimo čas in zelenjavo pripravimo v pečici. Zimska zelenjava, med katero poleg kapusnic štejemo še korenovke in gomoljnice, bo odlična, če jo spečemo v pečici, in to v poljubnih kombinacijah.


Če hočemo, da bo jed nasitna, za osnovo vzamemo krompir ali zimske buče in dodamo na primer korenje, repo ali kolerabo oziroma kar imamo pri roki. Jed bo odlično popestril na tanke kolobarje narezan pastinak, ne pozabimo dodati vejice ali dveh rožmarina. Ljubitelji sira bodo jed seveda gratinirali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije