RECEPT

Pečene hruške z rikoto

Iz sladkih hrušk pripravimo izvrstne sladice, dodamo jih kolačem ali tortam, oblijemo s čokolado ali medom.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Hruške spadajo med najbolj priljubljene sadeže jeseni, uživamo jih sveže, pravkar nabrane ali v številnih sladkih kombinacijah. Odlične so pečene v pečici, z medom, sirom in orehi, lahko jih prelijemo z alkoholnimi pijačami ali sirupi.

S hruškami pripravimo okusen zajtrk ali malico, na primer v kombinaciji z ovsenimi kosmiči ali kašami, sladkasto proseno ali drugo, zanimiva je kombinacija z ajdovo. Okusne so pečene, cele, prelite na primer z vinsko omako z medom, ali razpolovljene in obogatene z nadevom. Iz hrušk pripravljajo tudi priljubljene žgane pijače, zlasti pozimi pa teknejo suhe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije