RECEPT
Pesni kolač z ingverjem
Morda je slišati kot nezdružljiva kombinacija, a je izjemnega, polnega okusa.
Odpri galerijo
Rdeča pesa ni le solata, iz nje pripravimo številne okusne jedi, na primer gosto kremno juho, lahko tudi presno, pa pire ali namaz, ki ga hladnega namažemo na kruh. Izvrstna je pečena v pečici, sama ali v družbi z drugo zelenjavo, na primer korenjem in krompirjem.
Ne pozabimo na sok rdeče pese, ki je specifičnega okusa in ga lahko zmešamo z drugimi sokovi, na primer korenčkovim. Rdeče korene lahko uporabimo celo za pripravo sladic, na primer kolača iz našega recepta, ki bo v kombinaciji z ingverjem postregel s svojevrstnim okusom. Kot nalašč za sladokusce, ki radi pripravijo kaj posebnega.
Za 4 osebe:
500 g surove rdeče pese, korenina svežega ingverja, 3 jajca, 150 ml medu, 170 ml oljčnega olja, 100 g koruznega zdroba, 150 g moke, 1 pomaranča, pecilni prašek, cimet, sol
Rdečo peso skuhamo in ohladimo, olupimo in spasiramo v večji skledi. Dodamo drobno nasekljan ingver, rumenjake, med in oljčno olje ter premešamo. Dodamo pecilni prašek, zdrob, moko, sok pomaranče, sol in cimet. Dobro premešamo in na koncu dodamo sneg iz beljakov, previdno vmešamo. Maso razporedimo po pekaču, ki smo ga namastili ali obložili s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure; z zobotrebcem preverimo, ali je kolač pečen.
500 g surove rdeče pese, korenina svežega ingverja, 3 jajca, 150 ml medu, 170 ml oljčnega olja, 100 g koruznega zdroba, 150 g moke, 1 pomaranča, pecilni prašek, cimet, sol
Rdečo peso skuhamo in ohladimo, olupimo in spasiramo v večji skledi. Dodamo drobno nasekljan ingver, rumenjake, med in oljčno olje ter premešamo. Dodamo pecilni prašek, zdrob, moko, sok pomaranče, sol in cimet. Dobro premešamo in na koncu dodamo sneg iz beljakov, previdno vmešamo. Maso razporedimo po pekaču, ki smo ga namastili ali obložili s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure; z zobotrebcem preverimo, ali je kolač pečen.
Ne pozabimo na sok rdeče pese, ki je specifičnega okusa in ga lahko zmešamo z drugimi sokovi, na primer korenčkovim. Rdeče korene lahko uporabimo celo za pripravo sladic, na primer kolača iz našega recepta, ki bo v kombinaciji z ingverjem postregel s svojevrstnim okusom. Kot nalašč za sladokusce, ki radi pripravijo kaj posebnega.