RECEPT
Pesto iz ohrovta
Ponudimo ga s testeninami, lahko pa tudi kot omako s popečenimi kruhki.
Odpri galerijo
Ohrovt je imenitna zelenjava, ki jo lahko pripravimo na mnogo načinov. Brstičnega običajno skuhamo in postrežemo celega, glavnatega in listnega razrežemo na manjše trakove. Ker je, podobno kot druge kapusnice, izjemno zdrav, ga čim bolj pogosto uvrstimo na jedilnik, tudi poleti.
Najbolje, da ga pokuhamo le na hitro, tako bo ohranil večino hranilnih snovi, okus in čvrstost. Še bolje ga je skuhati v sopari, najbolje pa seveda uživati surovega. Odličen bo v kombinaciji z drugo zelenjavo v solati, surov ali na hitro podušen. Ker spada med nizkokalorična živila, ga pogosto uvrščamo v shujševalne diete.
Najbolje, da ga pokuhamo le na hitro, tako bo ohranil večino hranilnih snovi, okus in čvrstost. Še bolje ga je skuhati v sopari, najbolje pa seveda uživati surovega. Odličen bo v kombinaciji z drugo zelenjavo v solati, surov ali na hitro podušen. Ker spada med nizkokalorična živila, ga pogosto uvrščamo v shujševalne diete.