RECEPT

Pesto z orehi

Divji česen je ravno prav ostrega okusa, da dobimo iz njega odličen pesto; v hladilniku ga hranimo nekaj dni.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Čemaž je divje rastoča rastlina, ki jo nabiramo spomladi. Uživamo svežega ali ga pripravimo v različnih jedeh, na primer v juhi ali omaki. Sveže nasekljanega uporabimo podobno kot mlad česen, čebulo ali drobnjak. Odličen je v svežem skutnem namazu, ki ga postrežemo s črnim kruhom. Obrok bo popoln, če mu dodamo žlico bučnega olja.

Drobno nasekljanega potresemo po solati ali juhi namesto peteršilja; s svežimi listi osvežimo sendviče ali okrasimo glavne mesne jedi. Odličen je čemažev pesto, ki ga naredimo na zalogo in spravimo v steklene kozarčke. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije