Pet dejstev o hujšanju z jabolčnim kisom
Jabolčni kis že dolgo slovi kot pomagalo pri hujšanju, vendar je treba vedeti, da čudežne moči vendarle nima. Zato je dobro, preden se odločite z njegovo pomočjo izgubiti kilograme, poznati nekaj dejstev o tem.
Ni najboljši pripomoček za blaženje teka
Pitje jabolčnega kisa na prazen želodec, da bi zavrli tek, sploh nepravilno razredčenega z vodo, je slaba ideja. Kislina lahko namreč pretirano razdraži želodec, na dolgi rok pa povzroči nemalo težav.
Ni najboljši pripomoček za razstrupljanje
Naš organizem ob uravnoteženi prehrani ne potrebuje različnih postopkov razstrupljanja, saj se strupene snovi s pomočjo jeter, ledvic in prebavil izločajo brez takšnih in drugačnih razstrupljevalnih metod, sploh pa jabolčni kis pri tem ne igra nobene opaznejše vloge.
Je probiotik, pa vendar …
Jabolčni kis nastane s fermentacijo jabolčnega soka, zato kakor druga fermentirana živila vsebuje probiotične bakterije, vendar le nepasteriziran, s pasterizacijo se te uničijo.
Pretiravanje je lahko nevarno
Ker jabolčni kis vsebuje veliko kisline, ga ne zaužijte več kot dve žlici dnevno, obvezno pa ga razredčite z vsaj decilitrom vode.
Boljše kot piti ga je jesti
Jabolčni kis je vsekakor zdrav, najkoristnejši pa je zaužit v obliki preliva za solato.
Sicer pa za to, da bi pitje kisa pomagalo pri hujšanju, ni nobenih dokazov, hitrih rešitev pri tem pač ni oziroma se dolgoročno ne obnesejo.