Pikantna piščančja bedra
Piščančje meso je okusno samo in v različnih omakah, tokrat smo izbrali paradižnikovo.
Odpri galerijo
Le kdo ne mara paradižnikove omake? Je osnova za testenine, poda se k vsem vrstam mesa. Dokler ne bo na voljo dovolj zrelega paradižnika, uporabimo pelate ali koščke v konzervi, tudi paradižnikovo omako.
Če uporabimo svež paradižnik, ga lahko na koncu zmeljemo s paličnim mešalnikom: meso poberemo iz lonca, zmešamo omako in damo meso nazaj. Če ne maramo pekočih jedi, iz recepta izpustimo čili, dodamo pa lahko smetano za kuhanje ali kislo smetano.
Kruh in preostali pekovski izdelki naj bodo iz polnozrnate moke.
Če uporabimo svež paradižnik, ga lahko na koncu zmeljemo s paličnim mešalnikom: meso poberemo iz lonca, zmešamo omako in damo meso nazaj. Če ne maramo pekočih jedi, iz recepta izpustimo čili, dodamo pa lahko smetano za kuhanje ali kislo smetano.
Za 4 osebe:
4 cela piščančja bedra
1 večja čebula
3–4 stroki česna
4 večji zelo zreli paradižniki
1 dl suhega belega vina
sol, poper, čili, rožmarin
šopek bazilike, šopek peteršilja
olje
Piščančjim bedrom odstranimo kožo in jih natremo s soljo in poprom. V kozici segrejemo olje in bedra popečemo z obeh strani. Dolijemo malo vode in dušimo 15 minut. Meso damo na krožnik in v isti kozici prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo drobno nasekljan paradižnik in kuhamo petnajst minut. V omako naložimo meso, zalijemo z vinom in po potrebi dosolimo. Dodamo čili, rožmarin, sesekljano baziliko in peteršilj. Kuhamo 15 minut, da se meso zmehča. Na krožnikih okrasimo z lističi bazilike.
4 cela piščančja bedra
1 večja čebula
3–4 stroki česna
4 večji zelo zreli paradižniki
1 dl suhega belega vina
sol, poper, čili, rožmarin
šopek bazilike, šopek peteršilja
olje
Piščančjim bedrom odstranimo kožo in jih natremo s soljo in poprom. V kozici segrejemo olje in bedra popečemo z obeh strani. Dolijemo malo vode in dušimo 15 minut. Meso damo na krožnik in v isti kozici prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo drobno nasekljan paradižnik in kuhamo petnajst minut. V omako naložimo meso, zalijemo z vinom in po potrebi dosolimo. Dodamo čili, rožmarin, sesekljano baziliko in peteršilj. Kuhamo 15 minut, da se meso zmehča. Na krožnikih okrasimo z lističi bazilike.