RECEPT
Pikantni piščanec
Ingver je odlična začimba, ki z ostrim okusom povsem vsakdanje jedi naredi malce eksotične.
Odpri galerijo
Popečen piščanec s šampinjoni je silno preprosta in hitro pripravljena jed, ki ima nežen okus, zlasti če na koncu dodamo še žlico ali dve smetane. Za spremembo pripravimo podobno jed, ki ji na koncu dodamo strt česen in svež nariban ingver.
Slednjega lahko nadomestimo s suhim v prahu. Pomembno je, da piščanca in gob ne dušimo, temveč jih zgolj na hitro popečemo. Tako bo nastala odlična jed ravno prav pikantnega in hkrati osvežujočega okusa. Zraven ponudimo krompir v kosih ali riž in svežo solato. Tako kosilo bo pripravljeno v pol ure.
Slednjega lahko nadomestimo s suhim v prahu. Pomembno je, da piščanca in gob ne dušimo, temveč jih zgolj na hitro popečemo. Tako bo nastala odlična jed ravno prav pikantnega in hkrati osvežujočega okusa. Zraven ponudimo krompir v kosih ali riž in svežo solato. Tako kosilo bo pripravljeno v pol ure.
Za 4 osebe:
400 g piščančjega fileja, 250 g šampinjonov, 0,5 dl suhega belega vina, 2–3 stroki česna, 1 žlička svežega naribanega ingverja, 1 vejica rožmarina, 1 žlička gustina, sol, poper, olje
Meso narežemo na tanke rezance, solimo, popramo in potresemo z gustinom. Dolijemo vino, dobro premešamo in pustimo stati 10–15 minut. Medtem olupimo in stremo česen ter naribamo ingver. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V ponvi segrejemo olje in nanj stresemo meso. Med mešanjem ga rjavo popečemo z vseh strani. Potem ga odstranimo iz ponve in na isti maščobi na hitro popečemo šampinjone. Dodamo popečeno meso, česen, ingver in nekaj vejic rožmarina. Odstavimo s štedilnika, pokrijemo in pustimo stati pet minut, preden postrežemo.
400 g piščančjega fileja, 250 g šampinjonov, 0,5 dl suhega belega vina, 2–3 stroki česna, 1 žlička svežega naribanega ingverja, 1 vejica rožmarina, 1 žlička gustina, sol, poper, olje
Meso narežemo na tanke rezance, solimo, popramo in potresemo z gustinom. Dolijemo vino, dobro premešamo in pustimo stati 10–15 minut. Medtem olupimo in stremo česen ter naribamo ingver. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V ponvi segrejemo olje in nanj stresemo meso. Med mešanjem ga rjavo popečemo z vseh strani. Potem ga odstranimo iz ponve in na isti maščobi na hitro popečemo šampinjone. Dodamo popečeno meso, česen, ingver in nekaj vejic rožmarina. Odstavimo s štedilnika, pokrijemo in pustimo stati pet minut, preden postrežemo.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
21:00
Po francosko je zdravo