RECEPT
Pikantni piščanec s fižolom
Ker je blagega okusa, je vsestransko uporaben, priprava pa je preprosta in tudi hitra.
Odpri galerijo
Piščančje meso je blagega okusa, zato lahko iz njega z različnimi začimbami in dodatki pripravimo res raznolike jedi, tudi pikantne. Običajna obara se s kančkom čilija, ingverja ali kurkume spremeni v ognjeno eksotično jed, če meso le rahlo posolimo, pa tako nežno, da bo primerna tudi za otroke in občutljive želodce.
Piščanec, naj bo pečen, ocvrt ali dušen, se zelo dobro ujame z vsemi vrstami zelenjave in solatami. Pečeno piščančje meso lahko postrežemo tudi hladno, denimo v solatah, najbolje je, če je narezano na koščke ali trakove.
Za 4 osebe:
400 g piščančjega fileja
1 čebula
3–4 stroki česna
1 pekoča paprika
1 konzerva fižola
1 dcl kokosovega mleka
1 dcl smetane za kuhanje
1 žlička naribanega čilija
sol, poper, olje
Meso narežemo na koščke in začinimo s soljo in poprom, zelenjavo očistimo, olupimo in narežemo. V kozici na vročem olju na hitro popečemo meso, ga odstranimo iz posode in prihranimo. Na istem olju zarumenimo nasekljano čebulo in česen, zalijemo z malo vode in kuhamo pet minut. Dodamo drobno narezano papriko in ingver in dušimo še nekaj minut. Dodamo meso, zavremo in zalijemo s kokosovim mlekom, počasi naj vre deset minut. Na koncu dolijemo smetano in dodamo fižol, zavremo in jed je pripravljena.
400 g piščančjega fileja
1 čebula
3–4 stroki česna
1 pekoča paprika
1 konzerva fižola
1 dcl kokosovega mleka
1 dcl smetane za kuhanje
1 žlička naribanega čilija
sol, poper, olje
Meso narežemo na koščke in začinimo s soljo in poprom, zelenjavo očistimo, olupimo in narežemo. V kozici na vročem olju na hitro popečemo meso, ga odstranimo iz posode in prihranimo. Na istem olju zarumenimo nasekljano čebulo in česen, zalijemo z malo vode in kuhamo pet minut. Dodamo drobno narezano papriko in ingver in dušimo še nekaj minut. Dodamo meso, zavremo in zalijemo s kokosovim mlekom, počasi naj vre deset minut. Na koncu dolijemo smetano in dodamo fižol, zavremo in jed je pripravljena.
Piščanec, naj bo pečen, ocvrt ali dušen, se zelo dobro ujame z vsemi vrstami zelenjave in solatami. Pečeno piščančje meso lahko postrežemo tudi hladno, denimo v solatah, najbolje je, če je narezano na koščke ali trakove.