RECEPT

Pire krompir (RECEPT)

Uporabimo sorte za kuhanje, preden ga pretlačimo, ga dobro odcedimo.
Fotografija: FOTO: Inganielsen/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Inganielsen/Getty Images

Pire krompir je preprosta jed, ki pa se lahko tudi ponesreči. Da se to ne bi zgodilo, je prvi pogoj dober krompir, uporabimo sorte za kuhanje, na primer desiree, king edward ali maris piper. Ne smemo ga preveč skuhati, biti mora mehak, a ne sme razpadati. Če hočemo, da bo enakomerno kuhan, ga narežemo na enako velike kose.


Preden ga pretlačimo, ga dobro odcedimo. Pireja ne mešamo s paličnim mešalnikom, saj bo postal lepljiv. Če bomo uporabili električni ročni mešalnik, ga ne nastavimo na visoke vrtljaje, v tem primeru bo prav tako lepljiv, pa še letel bo po kuhinji. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije