RECEPT
Piščančja solata z zeleno
Zeleno lahko uživamo tudi surovo; ima močan vonj in okus, ki marsikomu ni povšeči, a pri nekaterih je stalnica na jedilniku.
Odpri galerijo
Zelena še zdaleč ni le začimba, saj poleg listne poznamo še stebelno in gomoljno. Slednjo naribamo in kisamo kot repo, lahko jo zmešamo s strtim česnom, kisom ali smetano in dobimo izvrstno omako, v katero pomakamo koščke zelenjave ali mesa.
Dobra je tudi z naribanim jabolkom. Skuhamo jo skupaj z malo krompirja in zmečkamo v okusen pire. Narezano na tanke rezine popečemo v ponvi, pokrijemo z rezino sira in počakamo, da se raztopi. Uživamo jo svežo, grizljamo jo lahko samo ali v kombinaciji z drugo zelenjavo, denimo v solati. Zelo okusna je, če jo pripravimo podobno kot beluše, narezano na koščke jo podušimo na maslu, ko je še čvrsta, zalijemo s smetano za kuhanje in solimo.
Dobra je tudi z naribanim jabolkom. Skuhamo jo skupaj z malo krompirja in zmečkamo v okusen pire. Narezano na tanke rezine popečemo v ponvi, pokrijemo z rezino sira in počakamo, da se raztopi. Uživamo jo svežo, grizljamo jo lahko samo ali v kombinaciji z drugo zelenjavo, denimo v solati. Zelo okusna je, če jo pripravimo podobno kot beluše, narezano na koščke jo podušimo na maslu, ko je še čvrsta, zalijemo s smetano za kuhanje in solimo.