RECEPT
Piščančji file s pisano solato
Nekaj pesti različne solate, kos piščanca ter začimbe, in imeniten obrok bo nared v manj kot pol ure.
Odpri galerijo
Piščančji fileji so dobra rešitev, kadar se nam mudi s pripravo obroka. Na tanko narezani bodo pečeni v nekaj minutah, kombiniramo pa jih lahko s številnim prilogami, solatami, omakami, krompirjem, rižem ali testeninami in kašami.
Zelo je pomembno, da jih pripravimo, tik preden jih postrežemo, saj postani niso dobri, ker se posušijo. To ne velja za fileje, ki jih pripravimo v omaki, v kateri bodo dlje ohranili mehkobo in sočnost. Če jih zmešamo v solato, jih nekoliko ohladimo, sicer bo solata padla skupaj.
Za 4 osebe:
300 g piščančjega fileja
1 čebula
1 skodelica drobnega češnjevca
2 veliki pesti motovilca
1 pest mlade špinače
nekaj listov zelene solate
3 žlice naribanega parmezana
sol, poper
oljčno olje
1 limona
Fileje narežemo na poljubno velike koščke, solimo, popramo in pokapljamo z oljem. Premešamo in pustimo stati pol ure. Medtem očistimo zelenjavo in jo narežemo. Solato natrgamo, špinačo in motovilec režemo le, če so listi preveliki. Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Vso zelenjavo stresemo v skledo, solimo, dodamo olje in limonov sok in premešamo. Meso na hitro z vseh strani popečemo na vročem olju. Solato razdelimo na krožnike, dodamo nekoliko ohlajeno meso in potresemo s parmezanom.
300 g piščančjega fileja
1 čebula
1 skodelica drobnega češnjevca
2 veliki pesti motovilca
1 pest mlade špinače
nekaj listov zelene solate
3 žlice naribanega parmezana
sol, poper
oljčno olje
1 limona
Fileje narežemo na poljubno velike koščke, solimo, popramo in pokapljamo z oljem. Premešamo in pustimo stati pol ure. Medtem očistimo zelenjavo in jo narežemo. Solato natrgamo, špinačo in motovilec režemo le, če so listi preveliki. Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Vso zelenjavo stresemo v skledo, solimo, dodamo olje in limonov sok in premešamo. Meso na hitro z vseh strani popečemo na vročem olju. Solato razdelimo na krožnike, dodamo nekoliko ohlajeno meso in potresemo s parmezanom.
Zelo je pomembno, da jih pripravimo, tik preden jih postrežemo, saj postani niso dobri, ker se posušijo. To ne velja za fileje, ki jih pripravimo v omaki, v kateri bodo dlje ohranili mehkobo in sočnost. Če jih zmešamo v solato, jih nekoliko ohladimo, sicer bo solata padla skupaj.