RECEPT

Piščančji file s pisano solato

Nekaj pesti različne solate, kos piščanca ter začimbe, in imeniten obrok bo nared v manj kot pol ure.
Fotografija: Sveža solata s popečenim piščancem FOTO: Mongkolchon Akesin/Getty Images
Odpri galerijo
Sveža solata s popečenim piščancem FOTO: Mongkolchon Akesin/Getty Images

Piščančji fileji so dobra rešitev, kadar se nam mudi s pripravo obroka. Na tanko narezani bodo pečeni v nekaj minutah, kombiniramo pa jih lahko s številnim prilogami, solatami, omakami, krompirjem, rižem ali testeninami in kašami.


Zelo je pomembno, da jih pripravimo, tik preden jih postrežemo, saj postani niso dobri, ker se posušijo. To ne velja za fileje, ki jih pripravimo v omaki, v kateri bodo dlje ohranili mehkobo in sočnost. Če jih zmešamo v solato, jih nekoliko ohladimo, sicer bo solata padla skupaj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije