RECEPT

Recept: slastni polpeti iz rdeče pese

Ponudimo jih s kruhom, solato in različnimi omakami.
Fotografija: FOTO: Oksana Chaun/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Oksana Chaun/Getty Images

Polpeti iz zelenjave so enostavni in okusni, z uporabo različnih sestavin pa so vselej posebni, tako po okusu kot barvi. Še posebno privlačni so oranžni korenčkovi ali pesni, ki zasijejo v močni rubinasti barvi. Kot vezivo uporabimo stročnice, kuhano čičeriko, lečo ali fižol, ki jih zmeljemo v blenderju ali zmečkamo z vilicami, lahko pa tudi moko. V polpete lahko dodamo tudi jajce, v tem primeru bo masa redkejša, utrdimo pa jo z žlico krušnih drobtin ali dvema. Polpete pečemo v olju ali pečici, lahko tudi v cvrtniku na zrak. Začinimo jih s svežimi ali suhimi zelišči, tudi ostrimi, na primer čilijem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije