RECEPT
Pomarančni kolač (RECEPT)
Sočen biskvit prija ob kavi ali čaju.
Odpri galerijo
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Podolgovat model, na primer za kruh, dobro namastimo in poprašimo z moko, presežek stresemo stran, ali ga obložimo s papirjem za peko.
2. V skledi penasto umešamo maslo, dodamo sladkor, vaniljev sladkor, sok pol pomaranče in naribano lupinico ter miksamo, da se sestavine dobro pomešajo. Dodamo jajca, vsako posebej, vsakokrat dobro premešamo.
3. V drugi skledi zmešamo moko s koruznim škrobom in vinskim kamnom in dodamo masleno-jajčni mešanici, prav tako kandirano pomarančno lupinico, če jo bomo uporabili, ter premešamo, da se sestavine povežejo.
4. Biskvit vlijemo v pripravljen pekač, pečemo približno 45 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Pečenega pustimo 2–3 minute v pekaču, potem ga zvrnemo na rešetko, prelijemo s polovico pomarančnega soka ter pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajenega prelijemo s sladkorno glazuro: sladkor v prahu pomešamo s sokom, da dobimo gost tekoč preliv.
150 g masla sobne temperature
100 g sladkorja
vaniljev sladkor
naribana lupinica eko pomaranče
3 jajca
170 g gladke moke
25 g koruznega škroba
žlička vinskega kamna
sok pol pomaranče
pest sesekljane kandirane pomarančne lupinice (po želji)
Preliv:
sok pol pomaranče, 2 žlici prihranimo
Sladkorna glazura:
60 g sladkorja v prahu
2 žlici pomarančnega soka
2. V skledi penasto umešamo maslo, dodamo sladkor, vaniljev sladkor, sok pol pomaranče in naribano lupinico ter miksamo, da se sestavine dobro pomešajo. Dodamo jajca, vsako posebej, vsakokrat dobro premešamo.
3. V drugi skledi zmešamo moko s koruznim škrobom in vinskim kamnom in dodamo masleno-jajčni mešanici, prav tako kandirano pomarančno lupinico, če jo bomo uporabili, ter premešamo, da se sestavine povežejo.
4. Biskvit vlijemo v pripravljen pekač, pečemo približno 45 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Pečenega pustimo 2–3 minute v pekaču, potem ga zvrnemo na rešetko, prelijemo s polovico pomarančnega soka ter pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajenega prelijemo s sladkorno glazuro: sladkor v prahu pomešamo s sokom, da dobimo gost tekoč preliv.
150 g masla sobne temperature
100 g sladkorja
vaniljev sladkor
naribana lupinica eko pomaranče
3 jajca
170 g gladke moke
25 g koruznega škroba
žlička vinskega kamna
sok pol pomaranče
pest sesekljane kandirane pomarančne lupinice (po želji)
Preliv:
sok pol pomaranče, 2 žlici prihranimo
Sladkorna glazura:
60 g sladkorja v prahu
2 žlici pomarančnega soka