RECEPT

Posladek ali krepak zajtrk: pečena jabolka

Nadevamo jih s skuto in oreški, sladkamo z medom.
Fotografija: Nadevana jabolka pečemo dobre pol ure na temperaturi 190 stopinj. FOTO: Mkucova, Getty Images
Odpri galerijo
Nadevana jabolka pečemo dobre pol ure na temperaturi 190 stopinj. FOTO: Mkucova, Getty Images

Sadje, ki ga bomo pekli, najprej previdno izdolbemo in potem napolnimo z različnimi nadevi, na primer skutnim. Sladkamo z medom, skoraj obvezna sestavina so orehi ali drugi oreški, na primer mandlji. Pečeno nadevano sadje je lahko posladek ali krepak zajtrk, v tem primeru v nadev zmešamo še kosmiče in semena, jajce pa služi kot vezivo. Rozine lahko pred peko namočimo v rum, če ne maramo alkohola, pa v sadni sok. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije