RECEPT

Predlog za kosilo: cvetačna enolončnica

Uživamo gratinirano ali v solati, cvetača pa se dobro obnese v juhah; v lonec jo dodamo proti koncu kuhanja, da se ne zmehča preveč.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Cvetača je pri nas izjemno priljubljena zelenjava, ki jo kupujemo vse leto. Malce težje je lepe bele glave vzgojiti na vrtu, a tudi če niso brezhibne, bodo okusne. Manj privlačne glave skuhamo v kremni juhi, lepo oblikovane in bele pa cele ali razdeljene na cvetke.


Kuhana cvetača je okusna tudi mrzla, zato jo lahko dodajamo k solatam, dobro se ujame z okusom kisa. Kot prilogo ali glavno jed pripravimo gratinirano cvetačo, ki jo zlato rumeno zapečemo v pečici, odlična je tudi sveža, ki jo glodamo tako kot zelje ali druge kapusnice. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije