RECEPT

Predlog za poobedek: korenčkove palačinke

Za dober in sladek začetek dneva ali zdrav posladek po kosilu.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Korenje je super zelenjava; nekateri pravijo, da ga je najbolje jesti surovo, drugi trdijo, da ga je za kar najboljši izkoristek vitaminov bolje malce pokuhati. No, betakarotena s kuhanjem ne bomo uničili. Korenje lahko kuhamo, parimo, pečemo, ga dodajamo v juhe, solate, iz njega naredimo pire, omako, celo sladico, saj je zaradi arome in okusa primerno tako za slane kot sladke jedi.


Gostom in otrokom namesto z nezdravimi prigrizki postrezimo s korenjem, narezanim na paličice. Z njim lahko začnemo dan, denimo z zdravim smutijem, v katerem zmešamo korenje z jabolkom in pomarančnim ali limonovim sokom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije