RECEPT
Preprosta in hitra jed, ki navduši: omleta
Poletna jed.
Odpri galerijo
Jed lahko pripravimo na različne načine. Zelenjavo lahko narežemo na drobno in zmešamo skupaj z jajci, lahko jo pred tem malce dušimo in potem primešamo jajcem ali pa popečeno zelenjavo stresemo po napol pečeni omleti. Da bi bila omleta bolj rahla, v jajca prilijemo par žlic mleka ali smetane za kuhanje. Vmešamo lahko tudi nariban parmezan ali drugi sir in seveda zelišča in začimbe, tudi s slanino in gobami bo jed čudovita.
Za 4 osebe:
8 jajc
1 bučka
2 paradižnika
1 paprika
1 čebula
2 stroka česna
sol, poper, peteršilj
pest rukole
Jajca razžvrkljamo z malo mleka, soli in popra. Zelenjavo očistimo in narežemo, paradižnik na krhlje, papriko na koščke, bučko na kolobarje in čebulo na rezine. Česen sesekljamo. Vse skupaj stresemo v ponev, v kateri smo segreli nekaj kapljic olja. Ponev naj bo tako velika, da bo zelenjava v eni plasti. Popečemo z vseh strani in preložimo v skledo ter v isti ponvi spečemo omleto. Ko je na spodnji strani pečena, jo obrnemo in nanjo po polovici stresemo zelenjavo. Tik preden jajca do konca zakrknejo, omleto preložimo na pol.
8 jajc
1 bučka
2 paradižnika
1 paprika
1 čebula
2 stroka česna
sol, poper, peteršilj
pest rukole
Jajca razžvrkljamo z malo mleka, soli in popra. Zelenjavo očistimo in narežemo, paradižnik na krhlje, papriko na koščke, bučko na kolobarje in čebulo na rezine. Česen sesekljamo. Vse skupaj stresemo v ponev, v kateri smo segreli nekaj kapljic olja. Ponev naj bo tako velika, da bo zelenjava v eni plasti. Popečemo z vseh strani in preložimo v skledo ter v isti ponvi spečemo omleto. Ko je na spodnji strani pečena, jo obrnemo in nanjo po polovici stresemo zelenjavo. Tik preden jajca do konca zakrknejo, omleto preložimo na pol.