RECEPT
Preprosta piščančja solata
Čeprav je sladka, lahko papajo uporabljamo v mesnih ali ribjih jedeh, izbiramo ne preveč zrele plodove.
Odpri galerijo
Papaja je osvežujoč sadež, lahko ga zaužijemo samega, za zajtrk ali malico, zaradi sladkega okusa tudi kot sladico. Če je zelo zrela, jo jemo kar z žlico iz lupine, sicer jo olupimo in narežemo. V družbi s sadjem bo okusna v solati, dobro se obnese v sadnih sokovih in smutijih, tudi v marmeladi.
Za zajtrk jo zmešamo z jogurtom, mlekom, če dodamo še žlico ali dve kosmičev, bo prav nasiten obrok. Zanimivo bo poživila zelenjavno solato pa meso in ribe, a za take kombinacije izberemo ne preveč zrele sadeže. Kot prilogo jo lahko ponudimo tudi popečeno, v ponvi ali na žaru, tudi v tem primeru naj ne bo preveč zrela.
Za 4 osebe:
400 g piščančjih prsi
1 večja papaja
1 čebula
2 paradižnika
1 skodelica koruze
1 skodelica graha
1 limona
oljčno olje, sol, poper
Piščančje meso narežemo na trakove, solimo in popramo ter pokapamo z oljem. Dobro premešamo in pustimo stati pol ure, potem zlato zapečemo in ohladimo. Papajo prerežemo, izdolbemo peške, olupimo in narežemo na kocke. Paradižnik in čebulo očistimo in narežemo. V skledi zmešamo meso, papajo, paradižnik in čebulo ter grah in koruzo. Pokapljamo z limonovim sokom in oljem, solimo in po želji popramo ter še enkrat zmešamo.
400 g piščančjih prsi
1 večja papaja
1 čebula
2 paradižnika
1 skodelica koruze
1 skodelica graha
1 limona
oljčno olje, sol, poper
Piščančje meso narežemo na trakove, solimo in popramo ter pokapamo z oljem. Dobro premešamo in pustimo stati pol ure, potem zlato zapečemo in ohladimo. Papajo prerežemo, izdolbemo peške, olupimo in narežemo na kocke. Paradižnik in čebulo očistimo in narežemo. V skledi zmešamo meso, papajo, paradižnik in čebulo ter grah in koruzo. Pokapljamo z limonovim sokom in oljem, solimo in po želji popramo ter še enkrat zmešamo.
Za zajtrk jo zmešamo z jogurtom, mlekom, če dodamo še žlico ali dve kosmičev, bo prav nasiten obrok. Zanimivo bo poživila zelenjavno solato pa meso in ribe, a za take kombinacije izberemo ne preveč zrele sadeže. Kot prilogo jo lahko ponudimo tudi popečeno, v ponvi ali na žaru, tudi v tem primeru naj ne bo preveč zrela.