SLASTNO

Recept: prosena sadna kaša

Priljubljena domača jed, ki jo lahko postrežemo toplo ali hladno.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

V marsikateri pravljici je treba poznati čarobne besede, zaradi katerih neki predmet deluje; kakor da bi ga prižgali in ugasnili. Treba je vedeti, katere so pravilne besede,« je ob vsem znani pravljici o lončku, ki je kuhal in kuhal in kuhal kašo, saj ga niso znali ustaviti, zapisala dr. Dragica Haramija. Recept za proseno sadno kašo, ki ga objavljamo danes, je v knjigo Slovenske pripojedke zapisala Anka Peljhan. V njej so omenjeni še slaniki, ribji namaz, frtalja, mlinci v mleku, belokranjska pogača, loška smojka, bujta repa, zeliščna juham, hruševi krapi ... 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije