RECEPT
Puding s tapioko (RECEPT)
Obogatimo ga z različnimi vrstami svežega sadja, ki ga dodamo zmletega ali narezanega na koščke.
Odpri galerijo
Priljubljeno sladico običajno pripravimo iz praška, ki ga kupimo v trgovini. Osnova pudinga je škrob, industrijsko pripravljen pa vsebuje še kup dodatkov, nekateri so tudi škodljivi.
Zato ga pripravimo sami, lahko iz škroba žitaric, odlična izbira pa je tudi tapioka, ki ne vsebuje glutena. Posebej imeniten je iz kroglic iz moke tapioka, saj ima zanimivo teksturo. Kombiniramo ga s sadjem, sirupi, okrasimo z zelišči ali smetano. Postrežemo ohlajenega, najbolje, da ga pred uživanjem za uro ali dve postavimo v hladilnik.
Za 4 osebe:
100 g kroglic iz moke tapioka
2 pločevinki kokosovega mleka
50 g kokosovega sladkorja
kokosova moka
2 banani
Kroglice namočimo v vodi in pustimo stati nekaj ur. Potem jih precedimo in stresemo v lonec. Prilijemo kokosovo mleko in dodamo sladkor ter premešamo. Segrejemo in na zelo majhnem ognju kuhamo petnajst minut oziroma tako dolgo, da posteklenijo. Med kuhanjem večkrat premešamo. Banani pretlačimo z vilicami ali zmeljemo v blenderju, ju zamešamo v puding in jed razdelimo v steklene skodelice ali kozarce, katerih robove smo navlažili s kokosovim mlekom in namočili v kokosovo moko.
100 g kroglic iz moke tapioka
2 pločevinki kokosovega mleka
50 g kokosovega sladkorja
kokosova moka
2 banani
Kroglice namočimo v vodi in pustimo stati nekaj ur. Potem jih precedimo in stresemo v lonec. Prilijemo kokosovo mleko in dodamo sladkor ter premešamo. Segrejemo in na zelo majhnem ognju kuhamo petnajst minut oziroma tako dolgo, da posteklenijo. Med kuhanjem večkrat premešamo. Banani pretlačimo z vilicami ali zmeljemo v blenderju, ju zamešamo v puding in jed razdelimo v steklene skodelice ali kozarce, katerih robove smo navlažili s kokosovim mlekom in namočili v kokosovo moko.
Zato ga pripravimo sami, lahko iz škroba žitaric, odlična izbira pa je tudi tapioka, ki ne vsebuje glutena. Posebej imeniten je iz kroglic iz moke tapioka, saj ima zanimivo teksturo. Kombiniramo ga s sadjem, sirupi, okrasimo z zelišči ali smetano. Postrežemo ohlajenega, najbolje, da ga pred uživanjem za uro ali dve postavimo v hladilnik.