RECEPT
Puhaste palačinke s kislim mlekom in borovnicami
Prihaja vikend in s tem malo več časa, ki ga lahko namenimo za pripravo zajtrka. Delimo recept, ki vam bo zagotovo polepšal jutro.
Odpri galerijo
V skledi z metlico premešamo rumenjak, kislo mleko, trajno mleko, ščep soli, pecilni prašek, vaniljev sladkor, sladkor, gladko belo moko in stopljeno (ohlajeno) maslo.
Večjo teflonsko ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo zvrhano žlico zmesi za palačinke. Ponev rahlo potresemo, da se masa enakomerno razporedi. Na vsako palačinko damo žlico borovnic (svežih ali zamrznjenih). Pečemo 2–3 minute na vsaki strani oziroma tako dolgo, da so palačinke puhaste in zlato rjavo zapečene.
Pečene palačinke prestavimo na krožnik. Poljubno postrežemo s svežimi borovnicami in javorjevim sirupom ali medom.
Večjo teflonsko ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo zvrhano žlico zmesi za palačinke. Ponev rahlo potresemo, da se masa enakomerno razporedi. Na vsako palačinko damo žlico borovnic (svežih ali zamrznjenih). Pečemo 2–3 minute na vsaki strani oziroma tako dolgo, da so palačinke puhaste in zlato rjavo zapečene.
Pečene palačinke prestavimo na krožnik. Poljubno postrežemo s svežimi borovnicami in javorjevim sirupom ali medom.
Sestavine
- 1 rumenjak
- 70 g kislega mleka Zelene doline
- 50 g trajnega mleka 3,5 m. m. Zelene doline
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 10 g vaniljevega sladkorja
- 10 g sladkorja
- 100 g gladke bele moke
- 20 g stopljenega masla
- 85 g svežih ali zamrznjenih borovnic
- 100 g svežih borovnic
- 40 g javorjevega sirupa ali tekočega medu
Recept je nastal v okviru projekta 100 žensk na Triglav.