Recept: ravioli s krvavico in jabolki
Chef Uroš Gorjanc priporoča, da jed postrežemo s preprosto bučno kremo, ki jo pripravimo tako, da razrezano in očiščeno bučo (hokaido) najprej pol ure pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, nato pa jo pretlačimo in začinimo s poljubnimi zelišči.
Za 4 osebe:
Testo:
100 g moke
1 jajce
Nadev:
0,5 krvavice
1 jabolko
1 beljak
Moko presejemo na desko, na sredino naredimo vdolbinico in vanjo ubijemo jajce. Z vilicami ga umešamo v moko, nato testo mesimo toliko časa, da postane gladko. Zavijemo ga v folijo in za vsaj pol ure odložimo v hladilnik. Vmes pripravimo nadev: jabolko olupimo in zrežemo na kocke, ki jih malo prepražimo v ponvi. Krvavico olupimo, damo v posodo in jo z vilicami zmečkamo. Zmesi dodamo beljak in prepražena jabolka. Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo, izrežemo kroge in na sredino položimo žličko nadeva. Raviole prepognemo in jih z vilicami po robu stisnemo, uporabimo lahko poseben model za pripravo raviolov. V soljenem, rahlo brbotajočem kropu jih kuhamo 6 minut, nato jih s penovko previdno poberemo iz vode.
Na toplo bučno kremo položimo kuhane raviole, ki smo jih pogreli na malo masla. Za lepši videz jed okrasimo s krhlji popečenih jabolk in popečenimi kockami buče.