Recept: ražnjiči z zelenjavo

Izberemo sočno, mehko meso, na primer vratovino, sicer se lahko zgodi, da bodo pečeni preveč suhi.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Meso, pripravljeno za žar, lahko kupimo v vsaki malo večji mesnici, tako se nam ni treba ukvarjati z rezanjem, začimbami in mariniranjem. Vendar pa ga marsikdo raje pripravi sam, po svojem okusu. Za ražnjiče je zelo pomembno, kateri kos izberemo, biti mora namreč sočno, če hočemo, da bo pečeno res okusno, teletino, perutnino ali svinjino, dobra izbira je vratovina ali pleče, lahko pa povemo mesarju, za kaj potrebujemo meso, in bo odrezal najboljši kos.

Če želimo še bolj sočne ražnjiče, med meso vtaknemo koščke zelenjave ali slanine. Taki bodo tudi privlačnejši na pogled. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije