RAZSTRUPITEV
Razstrupimo se s čajem
Očistite organizem škodljivih snovi z zeliščnimi čaji, ki vas bodo v hladnih zimskih dneh še ogreli.
Odpri galerijo
Naše telo si pomaga z naravnimi mehanizmi (mokrenje, izločanje blata, znojenje in tudi dihanje), s katerimi lahko nevtralizira oziroma izloči večino strupov. Škodljive snovi vnašamo v telo prek hrane in pijače, zraka in kozmetičnih pripravkov, sredstev za pranje perila in posode.
Z dolgoročnim obremenjevanjem organizma s strupi ustvarjamo pritisk na organe, ki sodelujejo v filtraciji krvi, in tvegamo različne težave, od slabšega imunskega sistema, utrujenosti do porušene flore v črevesju. Najbolje je, da se strupom v največji meri izognemo; na nekatere dejavnike ne moremo vplivati, zagotovo pa lahko na hrano in pijačo.
Ker ne zahteva stradanja, je čiščenje z zeliščnimi čaji večini najljubša tehnika stimuliranja telesa. Topel napitek nas ogreje, obenem aromatične rastline sproščajo in blagodejno vplivajo na prebavo. Na dan popijemo od 1,5 do 2 litra čaja, pri tem manj pojemo.
Žličko ali dve zelišča prelijemo s 3 dl prevrete in malo ohlajene vode, pokrijemo in pustimo 5–10 minut; potem precedimo, po želji osladimo z medom, in pijemo po požirkih. Med najbolj znanimi rastlinami, ki čistijo, so kopriva, trpotec, rman, ognjič, kolmež, angelika, dobra misel, pegasti badelj.
Telo bomo najbolje očistili z regratom, navadnim repincem, kislico, pegastim badljem, za eliminacijo toksinov pijemo benediktinko, navadni repinec, koprivo in vodno krešo, telo bomo s hranili preskrbeli s pomočjo črne detelje, vodne kreše in navadne kislice.
Pripravimo si lahko čaj iz origana, ki ga je dobro piti po obrokih, saj poskrbi za boljšo prebavo, in timijana, ki prav tako dobro dene prebavnemu sistemu ter odpravlja vetrove. Od nekdaj je cenjen komarčkov čaj, in sicer zaradi pomirjajočega učinka na prebavni sistem, umiri razdražen želodec.
Z dolgoročnim obremenjevanjem organizma s strupi ustvarjamo pritisk na organe, ki sodelujejo v filtraciji krvi, in tvegamo različne težave, od slabšega imunskega sistema, utrujenosti do porušene flore v črevesju. Najbolje je, da se strupom v največji meri izognemo; na nekatere dejavnike ne moremo vplivati, zagotovo pa lahko na hrano in pijačo.
Ker ne zahteva stradanja, je čiščenje z zeliščnimi čaji večini najljubša tehnika stimuliranja telesa. Topel napitek nas ogreje, obenem aromatične rastline sproščajo in blagodejno vplivajo na prebavo. Na dan popijemo od 1,5 do 2 litra čaja, pri tem manj pojemo.
Žličko ali dve zelišča prelijemo s 3 dl prevrete in malo ohlajene vode, pokrijemo in pustimo 5–10 minut; potem precedimo, po želji osladimo z medom, in pijemo po požirkih. Med najbolj znanimi rastlinami, ki čistijo, so kopriva, trpotec, rman, ognjič, kolmež, angelika, dobra misel, pegasti badelj.
Telo bomo najbolje očistili z regratom, navadnim repincem, kislico, pegastim badljem, za eliminacijo toksinov pijemo benediktinko, navadni repinec, koprivo in vodno krešo, telo bomo s hranili preskrbeli s pomočjo črne detelje, vodne kreše in navadne kislice.
Zdravilne čaje od nekdaj uporabljamo kot zdravilo, imunostimulator in čistilec organizma.
Pripravimo si lahko čaj iz origana, ki ga je dobro piti po obrokih, saj poskrbi za boljšo prebavo, in timijana, ki prav tako dobro dene prebavnemu sistemu ter odpravlja vetrove. Od nekdaj je cenjen komarčkov čaj, in sicer zaradi pomirjajočega učinka na prebavni sistem, umiri razdražen želodec.