RECEPT
Rdeča ribja juha
Poleti bo čas, da skuhamo tudi ribjo juho, okusno in lahko, pa vendar nasitno. Uporabimo lahko vse vrste rib, tudi morske sadeže.
Odpri galerijo
Kuhanje juh je zabavno opravilo, če poznamo osnovne principe, se lahko v neskončnost igramo z različnimi sestavinami: zelenjavnimi, mesnimi ali ribjimi. Slednje so redkeje na našem jedilniku, ribe običajno pripravimo pečene ali ocvrte, a ne moremo zgrešiti, če ljubiteljem morske hrane ponudimo ribjo juho.
Ta je običajno bistra, dodajamo ji kuhan riž, osnovne začimbe so poper v zrnu, sol, zelena, lovorjev list in peteršilj. Pripravimo lahko tudi gosto juho, ki ji dodamo krompir in korenje, paradižnikova mezga pa ji bo dala značilno rdečo barvo. Na sploh pri juhah velja, da sta edini omejitvi domišljija in seveda upoštevanje osnovnih zakonitosti, kateri okusi spadajo skupaj.
Ta je običajno bistra, dodajamo ji kuhan riž, osnovne začimbe so poper v zrnu, sol, zelena, lovorjev list in peteršilj. Pripravimo lahko tudi gosto juho, ki ji dodamo krompir in korenje, paradižnikova mezga pa ji bo dala značilno rdečo barvo. Na sploh pri juhah velja, da sta edini omejitvi domišljija in seveda upoštevanje osnovnih zakonitosti, kateri okusi spadajo skupaj.