RECEPT

Rdeča rižota

Rižota z rdečo peso bo prava popestritev jedilnika v zgodnjepomladni kuhinji.
Fotografija: Rižita z rdečo peso in feta sirom.
Odpri galerijo
Rižita z rdečo peso in feta sirom.

Medtem ko začenjamo razmišljati o vrtnarjenju, po kleti in shrambi še najdemo kaj vrtnin iz lanske sezone. Če smo uspešno gospodarili, morda na vrtu še kaj prezimuje. Rdečo peso kot tudi druge gomoljnice in korenovke lahko tudi kupimo na tržnici. Pesa je odlična in najbolj znana kot solata, iz sveže lahko pripravimo odlične jedi. Privoščimo si kremno juho, ki jo popestrimo s kislo smetano, kot krompir jo spečemo v pečici, malce posebna jed, vsaj zaradi videza, pa je rižota z rdečo peso. Jed je izvrstna, rdeča pesa da rižu poseben okus in rahlo strukturo, da bo obrok še bolj bogat in malce pisan, pa po rižoti potresemo zdrobljen feta sir.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije