Recept Alme Rekić: tuna z zelišči in s kremo sladkega krompirja
Slovenska slaščičarka, kuharica in nekdanja žirantka Masterchefa ne navdušuje le v Sloveniji, saj je pred kratkih svoje kuharsko znanje pokazala tudi v Los Angelesu, kjer so bili nad njenimi in slovenskimi jedmi navdušeni. Tokrat je z nami delila poseben način priprave okusnega krožnika za tiste, ki imajo radi tunino.
File tune z zelišči, s popečenim vitlof radičem in kremo sladkega krompirja
Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 35 minut
Recept za 2 osebi
Sestavine:
- 2 kosa fileja sveže tune (300 g)
- sol
- beli poper
- 20 g drobtin
- šopek svežih mediteranskih zelišč
- 2 kosa manjšega vitlofa (belgijski radič)
- oljčno olje
- česen
- 150 g sladkega krompirja
- 70 g masla
- 30 g mleka
Priprava: